2012. május 31., csütörtök

Búcsúzik a Jazzfigyelő

Két és fél (valójában több) derűben, fölháborodásban és frappáns meglátásokban gazdag hónap után befejezzük a blogolást. Elmondtunk már mindent, amit ez a koncepció (lásd jobbra) engedett meg rá is untunk. Szerénytelen meglátásunk szerint kihoztuk a lehető legtöbbet ennek a kifejezetten unalmas műfajnak a becsmérléséből: szórakoztatóak, kreatívak és érdekesek voltunk. De elég az önfényezésből. Jöjjön a búcsúposzt fel nem használt cuccokkal és miegymással!


Némi nemű statisztika

A Jazzfigyelő blogra és a 153 bejegyzésére eddig közel 14000-szer kattintottak, valamint 83 hozzászólás született. Ami összességében meglehetősen szép teljesítmény, ha azt nézzük, hogy egy olyan rétegzene sározását tűzte zászlajára, mint amilyen a jazz. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jazzfigyelő néven korábban volt már egy blogunk, amit az Index alá tartozó blogszolgáltató előbb lelkesen támogatott, aztán néhány nappal később önhatalmúlag törölt. Pedig ott néhány nap alatt több ezer látogatónk volt.

A blog.hu egyszer ajánl…

… máskor meg éppen a teljes blogot törölni készül.

****

A 20 legnépszerűbb poszt

1. Meghalt Regős István (1947-2012)

2. A tolvaj zongorista

3. Fenék Tibi és a magyar jazzénekesnők 

4. Regős István egy tudatlan fikagép

5. Különleges Balázs Elemér Group-koncert!

6. Cigányok, cigányok mindenhol!

7. Trio Ricardo: hát ezek hülyék!

8. Srácok, mondjatok nemet!

9. Maloschik Róbert nem disznóbaszó!

10. Egy rém gusztustalan kép

11. A Tóth Viktor Tercett nem teccett: az obszcén jazz

12. Nem elég, hogy Meleg és szaxofonos, még büszke is rá! 

13. Pedig ez a maszkos dolog jó ötlet volt 

14. „A kreatív improvizáció kompromisszummentes tisztelete

15. Gratulálunk Vukán György Kossuth-díjához!

16. Nigun: élő lemezfelvétel nácikkal

17. Már megint basztatják a halakat!

18. Hogyan javítható meg a magyar jazz? 

19. Kanadába kéne menni

20. Ha Harcsa Veronika legalább jó nő volna!

****

Még a költészet napjára szántuk, de nem készültünk el vele, ezért töredékben maradt.

Részeg jazz (töredékek)

A Dresch Mihály
csak szeszt piál.

A Szakcsi Lakatos Béla
a pohár után nyúl néha.

Megszólal a szaxofon
dalt nótáz a Harcsa Veron.
És persze részeg,
égnek az abszint fények.

A Hajdu Klára
konyaktól kába.

A Vukán György
hanyagul vulkánt tölt,
ami szintén pia.

****

Egy rajongó zenekar.

Az intézményesülés útján...

Pedig tényleg csak a Gugli! Olyan nehéz ezt elhinni?

Szakcsi Lakatos Béla fia, Róbert szintén zenész: zongorista és kövérebb, mint a fater. Az unokának talán bőgőzni kéne.

Macskás kép nélkül nincs blog. Íme, a miénk!

Ennyi. Valahogy felszabadító a tudat, hogy ezentúl még ennyi keveset sem kell foglalkoznunk a dzsesszel, mint az elmúlt hónapokban tettük. Ha itt-ott belebotlunk egyik-másik, ehelyütt vitriolos szavakkal illetett mhűvészbe, azért lesz min elmosolyodnunk. Talán még oda is kacsintunk. További szép életet mindenkinek!

8 megjegyzés:

  1. sajnálom, hogy megszűnik szerintem nagyon vicces volt, rengeteget röhögtünk rajta.;)Szakcsi Lakatos posztokhoz külön respect! :D

    VálaszTörlés
  2. Örülünk, hogy tetszett, mi is nagyon szerettük csinálni. Ez a szép, ha mindkét fél élvezi az adott dolgot. Azonban tényleg ennyi volt ebben a koncepcióban, innen már csak önismétlés lenne, ha folytatnánk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én szívesen folytatnám a Jazzfigyelőt. Voltam kb fél évig puruttya szerkesztő, jó visszajelzéseket kaptam. Van rengeteg ötletem, nem hagyhatom, hogy egy ilyen jó kis mozgalom kárbavesszen. :) Ha gondolod készítek egy minta posztot, de ha nem hát nem. ;)

      Törlés
    2. Örülünk, hogy volna, aki továbbvinné a „tüzet”, de a Jazzfigyelőt ebben a formában már kereknek, befejezettnek érezzük. Talán megérted, hogy minden megelőlegezett bizalmunk ellenére sem szívesen adnánk oda a saját szellemi alkotásunkat, hogy másvalaki – jobban, rosszabbul, mindegy – folytassa. Az már valahogy nem volna ez a Jazzfigyelő. Ha viszont indítasz egy hasonló tematikájú blogot, azt egy (tényleg utolsó) posztban szívesen beajánljuk. E-mail: jazzfigyelo@gmail.com

      Törlés
    3. Köszönöm! ;)

      Törlés
  3. ha folytatnátok a gerinctelen, rosszmájú, hozzá nem értő, tanult-, és egy életet végigdolgozott embereket sértegető cikkek írását, valóban önismétlés volna, de hál' Istennek úgy tűnik erre nem kerül sor. Szüljetek sünt!:)

    VálaszTörlés
  4. Jó, hogy mondja. Így utólag már bánjuk, hogy oly méltánytalanul kesztyűs kézzel bántunk ezekkel a konzin tenyésztett véglényekkel. De nem, még Ön sem tud meggyőzni minket, hogy tovább abajgassuk a beltenyészet egymást fényező tagjait.

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok!
    Magyarországon nagyon bátor dolog a jazz-zenét szidni,mivel a magyar emberek 99 %-a nem érti,nem szereti,sőt utálja.Én kb.negyven éve szeretem és rengeteg örömet adott nekem.Valamit megismerni,megszeretni,főleg bonyolultabb dolgokat csak nyitottsággal és hosszú évek fáradtságos munkájával lehet./Már,ha lehet a sok évtizedes zenehallgatást munkának nevezni:-)/De megéri.
    Primitív dolog az a gondolkodás amit te képviselsz:nem értem,tehát nem szeretem,tehát az egész szar.Én azt tételezem fel először mindenről ami nem tetszik:lehet,hogy a hiba én bennem van(én vagyok a buta!) és próbálok rájönni,hogy a dolog(zene,könyv,film,stb.) miért jó.Ha ez az istennek sem megy,akkor próbálom megindokolni(magamnak és másoknak is),hogy a dolog miért nem jó.Ezután félrerakom és nem érdekel,de nem folytatok ellene gyűlölködő,lejárató kampányt(csak néha:-).
    A jazz-zenében(főleg a kicsiny és belterjes magyar jazzben) is,mint minden másban rengeteg rossz történés van.Ezeket lehet,sőt kell is kritizálni,de nem ilyen színvonaltalanul és ízléstelenül.
    A soha viszont nem látásra!

    VálaszTörlés